Ikke eksamen ennå

Espen 2007 05 25

I går fikk vi vite alt som er å vite om skriftlig eksamen i VKI. For mitt tilfelle var det heller lite å vite, siden blyanten min og jeg ikke får lov til å være med. Vi er utestengt, frosset ut — nærmest mobbet til døde, vil jeg si. Det stod mellom tysk og 2MX, hvor jeg holdt en stor knapp på matten. Tysk må jeg nesten kunne si at er det siste faget jeg vil opp i, skriftlig.

Nå er det ikke noe mer å gjøre enn å vente. Vente. I mange timer, dager og uker. Det er lenge til jeg får vite hva jeg nå kommer til å måtte gjøre bare noen få dager før sommerferien. Den dagen muntlig eksamen er. Skrekk og gru. Hva kan jeg ende opp med? Avrevne armer og brukket hår?

Ett alternativ til å få vite hvor jeg endelig havner er å kjøre ett dDos-angrep på noen av de som allerede vet det. Jeg er imidlertid ikke så flink til å få til akkurat det — verken med datamaskiner eller mennesker. Det er kanskje enklere å bare vente. Vente. Vente. Vente. Jeg vil fremdeles ikke komme opp i muntlig. Skriftlig er mye bedre. For eksempel så hadde jeg hatt

 1. Skole uten å bekymre meg for eksamen
 2. Fri

fram til sommerferien. Her må hver enkelt bestemme hva som er tiltenkt respektive leser. For eksempel er det obligatorisk for lærere å bare lese alternativ 1.

Mulige muntlige trekkfag

 1. Tysk
 2. Eldre historie
 3. Samfunnslære
 4. Geografi
 5. Psykologi
 6. Fysikk
 7. Kjemi
 8. Matte

Det var vel det hele. De skarpsindige kan sikkert se at jeg ikke har vert helt ukritisk til rekkefølgen. I tillegg så kan jeg vel hjelpe litt på vei med å si at realfag er høyest på prioriteringslisten. Hvor rett har jeg hvis jeg tar en råsjans og sier at det kommer til å bli matte? I så fall blir det tredje gangen, hvis prøvemuntlig kan telles med.

Jeg har min egen konspirasjonsteori. Rektor Ivar Walde, som selv bor på beste Vestkant-Goa, Randaberg, bør snart forstå at også vi kan skrive. Vi er ikke helt analfabeter, selv om det er mange som ser på oss som bønder. Ingen fra Goa kom opp i skriftlig i fjor heller. Vi kan faktisk skrive vi også. Som du nå ser. Eller; dette er jo ikke et skikkelig bevis. Det kan jo tenkes at jeg dikterer. Diktat er jo inn for tiden. Det var konspirasjonsteorien min. Holder den vann, du o-store flyger?

Forresten har jeg hatt kjemiprøve i dag. Helt frivillig. Så sånn er det med den saken. God Pinse, alle sammen. Kanskje må jeg si det flere ganger i dag. Det er tross alt en mulighet for att jeg har mer på hjertet. Eventuelt så er det gjemt bort i en kladd på telefonen min. Det har kanskje noe med reklame på bussen å gjøre. Eller å fylle “beholdere under trykk” med saltvann. Ja, nå kan du lure. Har jeg skrevet nok nå?

2 kommentarar til “Ikke eksamen ennå”

 1. Marija says:

  Det er noe rart ved å ta kjemi-prøver helt frivillig, Espen… Bare så du er klar over det!

 2. Espen says:

  Jeg er rar.

Kommenter

Relatert