150 liter med puter

Espen 2007 04 17

I går var jeg produktiv. Jeg sydde 150 liter med puter. Det ble to store på 50 liter hver, og ganske mange på sirka 10 liter. Det nøyaktige taller er litt uklart, men etter å ha talt over kom jeg fram til at de må være 6 i tallet. To av dem er riktignok fremdeles tomme, men det har sin enkle forklaring i at alt som befinnerseg nærmere enn 10 meter fra en kald vårkveld utendørs blir besatt av en fuktig og sigende skapning. Nemlig dihydrogenoksid. Den trenger seg inn over alt — og spesielt ned i vannkanner med sakkosekkuler, for ikke å nevne i hele sakkosekken. Sypersoner!

Siden mor hadde formant at sakkosekkene skulle hives, noe jeg utrolignok ikke helt skal påstå at jeg satte meg til motverge på som du skal få vide om litt, og jeg hadde behov for puter, men manglet fyll meldte ideen seg om å bruke kulene fra sakkosekkene. Innholdet av en sakkosekk

Puter er enkle å sy, det tar sirka 5 sekunder med en trimmet symaskin. Jeg må bruke litt lengre tid, siden jeg ikke får lov til å trimme symaskinen til mor, men det overlever jeg. Det er litt morsomt å gasse med den hånda jeg vanligvis styrer “giren” med, i og med at jeg da trykker ekstra hardt, eventuelt slipper alt ettersom, gassen når jeg må sy feil vei. Det er jo selvfølgelig den andre hånda som da befinner seg på “giren”. Like morsomt hver gang. Har jeg forresten nevnt at jeg vil trimme symaskinen før? Godt jeg sa det nå, da.

Putestørrelsene avhenger av smak og behag for ikke å nevne størrelsen på rommet de skal brukes i. Ta i det minste hensyn til dørkarmen.

Jeg har regnet litt på det hele, og mener jeg kan står ganske stødig bak det faktum at jeg fyllte på 150 liter med kuler. En stykk Karoline, sakkosekk, kniv, 10 liters vannkanne og meg på terassen reulterte i ikke mindre enn 4 puter litt over halvfulle med kuler. De skal jo være litt formbare også. De resterende putene måtte jeg ta alene, men så meldte den råe kveldsluften seg og jeg måtte ta kvelden. Nå er det imidlertid en ny dag, så da må jeg vel fullbyrde mitt arbeid. PåfyllingsverktøyFerdige sakkoputer Kanskje skal jeg nevne, at to av putene fikk dekor. Fillette, små geometriske figurer ble sydd på med de menst avanserte stingtypene maskinen hadde å tilby. Jeg angrer litt på at jeg ikke brukte singeren, som kan sy skikkelige mønsker. Men akk, gjort er gjort. Det kommer alltid en ny dag.

Jeg pleier vanligvis ikke å like at ting blir kastet, da min generelle oppfatning er at alt kan brukes til noe en gang, og sikkert kommer til å få en funksjon senere. Noen ganger inser jeg imidlertid av klissete sakkosekker ikke er så mye å ta vare på. Gummibelegget utpå dem var gammelt og begynnt å gå i oppløsning. På tide å besøke båssbilen, med andre ord. Ved å lage puter av kulene vek jeg ikke helt fra livvsynet mit, samtidig som at jeg sparte bosstønnene for mye fyll.

2 kommentarar til “150 liter med puter”

  1. Joakim says:

    Bra dette Espen. Kan du finna fram tøystykket me snakka om på fredag? Eg reine me at det bler litt fresing på symaskinen i mårå. Hvis du holde mor i sjakk, så trimm eg

  2. Espen says:

    Du må jo komma å henta d då.

Kommenter

Relatert