Bensintørke

Espen 2007 09 26

Jeg blir irritert når jeg kommer på jobb og finner ut at det ikke er en eneste dråpe bensin igjen noen plass. Skal man drive en seilskole, er det på en måte litt nødvendig at en har noe som kan stå for fremdriften til følgebåtene. At motoren bare kjører på en sylinder gjør ikke at den bruker mindre bensin, snarere blir den drittsur på den andre og rister og humper. Antageligvis dieslet den litt også, men med årenes løp er den blitt litt avhenging av å minst kjøre på 1,2 sylindre. Hvordan du får til å kjøre på 1/5 av en sylinder får bli nattens store sovngrublesrier for din del. Ett lite hint er vel kanskje at det bare sprenger av og til. Skiftenøkkler og ett lass med gamle tennplugger samt en liten dose skitt, olje og rust senere fører jo til at ting bedrer seg. Enn så lenge.

Bensin. Motoren blir ikke sur uten bensin, så kanskje er det en ide å kutte ut hele bensinen? Det hadde spart meg for turen til Vassøy for å bunkre også. Lenge leve motorer som går på luft og kjærlighet. Nils prøvde seg på det, og du kan jo tenke deg til hvordan det gikk. En positiv ting med det å fylle 200 liter bensin på småkanner (sånn utenom alle de laaaange blikkene fra forbipasserende og maskene til de som kommer litt for sent i køen) er at man finner ut at noen har hatt olje på tanken som tydelig er merket med 0 %. Er det så vankelig? Firetaktere skal normalt ikke ha olje i bensinen, så STFU dere som heller i litt bare for å være på den sikre siden. Og for Odins skyld; ikke fjern tanken når båten ikke er i bruk. Det er kjedelig å finne ut at den mangler midt på åpne havet. Heldigvis så sjekker jeg sånne ting før jeg legger ut.

Jeg lukter, nei stinker, bensin.

Ein kommentar til “Bensintørke”

  1. Karoline says:

    D me tennpluggene va bare bra, for nå kan eg skryta øve at eg vett ka ein tennplugg e(a) Åsså komme an godt t nytte i spørreundersøkelsen min.

    I dag lokta du bare bensin. I svake mengder e d ein goe lokt. D e og veldig smart å helle bensin utover seg sjøl;)
    Du slapp hvertfall å jør drittjobben me å cirkamåle oljå og ødigelegga håndledde ved å slenga tonge bensintanker opp i donken.

    Me glømte forresten å kjøpa is på Vassøy, d e tradisjon. Enn om d ikkje e sommer.

Kommenter

Relatert