Det sjette bildet

Joakim 2009 02 09

Ståle Ertzgaard har utfordret meg til å legge ut det sjette bildet i den sjette mappen på harddisken. Da jeg har en noe mer avansert mappestruktur enn som så, har jeg i stede valgt å ta utganspunkt i det sjette bilde fra den sjette mappa i hovedkattegorien reise.

Gebel Musa

På langt nær et teknisk godkjent bilde, men historien bak kan kanskje veie opp for det.

Denne kvinnen, med høyhelte sko, befinner seg 2285 meter over havet. Klokka har nettopp passert 05:00. Det er steinørken på alle kanter. Lufta er kjølig. Vi befinner oss på toppen av Sinaifjellet, midt på Sinaihalvøya, i Egypt. Kanskje bedre kjent som Mosesfjellet.

Hvordan hun har klart å karret seg opp hit, er ubegripelig. Ditto hvordan hun kom seg ned. Hun kan ha ridd på en dromedar, men med det faktum at de har en relativt stri og stikkende pels, er det lite sannsynlig etter antrekke å bedømme.

Til sammenlikning er Galdhøpiggen, Norges høyeste fjell, 2469 meter over havet.

3 kommentarar til “Det sjette bildet”

 1. Vero says:

  Ja, jeg ser ikke akkuart for meg noen dukke opp på galdhøpiggen i det antrekket der. :p

 2. Ståle says:

  Bilde og historie gir en spennende helhet. Jeg likte fargene på dette bildet veldig godt. Og så hadde det en spesiell stemning.
  Syns ansiktsuttrykket hennes formidler bekymringen over nedturen. Hun så ikke akkurat lykkelig ut der hin står. Er ikke Sinaifjellet forskrekkelig kaldt så tidlig om morgenen? Hun må da ha frosset noe skrekkelig på vei opp…

 3. Joakim says:

  Vero:
  Nei, det er nok ikke like vanlig der som for eksempel på Preikestolen.

  Ståle:
  De var kalt i den forstand at det var behagelig med langermet skjorte og bukse. Hyggelig bilde og historien falt i smak.

Kommenter

Relatert