Ikea-bord modifisering

Joakim 2006 10 31

Når du har et bord som minner om bølgene på de syv hav er det mye du må tenke over før du foretar deg den minste manøver.

Bord med profil

Skal du for eksempel plassere et glass må du for all del sørge for å treffe den horisontale delen av bordet. Ikke noe stort problem, sier du når du sitter så og si alene hjemme i din egen stue. Skal du imidlertid invitere til sosialt samvær kan det være noe trangt om plassen, i tillegg til at konsentrasjonsevnen har en tendens til å skrante noe i slike situasjoner, eller hva?? Her må det til en aldri så liten modifikasjon. Bordets spesifikasjoner før modifisering: -Lengde: 118 cm -Bredde: 55 cm -Areal: Ubetydelig og håpløst

Materialer og utstyr: -Kryssfinerplate i furu 7 mm på 118x58 cm -Sag av typen PrizeCut 300 14” / 360 mm (Mini proff) -Listverk -Slipepapir 230x280 mm P120 -Spiker -Filtknotter -Letherman

UtstyrSag

Da var det tid for selve modifiseringen. Kryssfinerplaten slipes ned slik at den får en jevn og fin overflate og litt rundere kanter. Jeg har regnet 3 cm ekstra i bredden for å få plass til listene som skal holde bordplaten på plass. Av disse 3 cm går ca 0,02 cm med til filtknotter. Fire lister på 1,4x1,4x20 cm sages opp. Her må vi improvisere litt.

Saging på høyt nivå Hvem sa at jeg hører til i den gastronomiske verden?

Når flisene er pusset ned etter alle kunstens regler, som vi alle husker så godt fra grunnskolen, er det på tide å feste dem. Listene spikres opp på langsiden omtrent 10 cm fra hvert hjørne.

Festet

Som tidligere nevnt har jeg satt av 0,02 cm til filt knotter. Dette er det to hovedgrunner til. For det første skal de beskytte bordet mot slitasje fra festene. Sist men ikke minst vil de fungere som kiler slik at den nye bordolata vil sitte “tight”.

Filt festene

Mitt nestse trekk må bli generalprøven.

Generalprøven Bordet glir lett og elegant på plass, som hånd i hanske, eller var det som bordplate over bordplate.. nei det må være som fot i hose.

Byggherren retter seg opp i ryggen, nå skal det passe bra med litt mat. Bingo!

Mat

Et par bilder av det ferdige produktet:

FiniFinito

Voila! Et nytt bord til den nette sum av 93 kroner og 12 øre + utstyr. En takk rettes til Montér for en hyggelig handel.

12 kommentarar til “Ikea-bord modifisering”

  1. michael marszalek says:

    zomg! fint modifisering av bord! litt underligt hva mote som er helt upraktisk me plass som selger, men det er vel bra vi har byggmester joakim som fikser, lol. nibs kommer til å elske bordet:P

  2. Espen says:

    Listene burde festes med skruer.

  3. Asbjørn says:

    Ikkje klag espen!

    Flott bord, nå går det jo faktisk ann å bruke det til noe fornuftig!

  4. Audhild says:

    Takk for en iherdig innsats som gav meg et nytt “kombi-bord” :)

  5. Oddbjørn says:

    Du har ødelagt bordet mitt !! Hallo ?? Spm ditt må jo være hva er vitsen med å kjøpe et fansy bord, når man kun vil ha en huge stabe som bord ? heh

  6. Espen says:

    Du har nå fått deg et ganske så flatt bord selv nå da :P

  7. Joakim says:

    Spørsmåle mitt dreier seg om design og funksjonalitet. Et virkelig godt design dreier seg ikke bare om formgiving. Det er en sammenheng mellom design, funksjonalitet og inovasjon. Brukerorientering bør stå sentralt i designerens metodikk, det er først da man lykkes. I dette tilfellet har vi oppnåd design og funksjonalitet, hver for seg, men til sammen danner de et produkt brukeren kan glede seg over :P

  8. Magnus says:

    Likte bordet bedre før, var kjekt å vedde meg seg selv i om glasset kom til å kveltre eller ikke.

  9. Joakim says:

    Ingen problem Magnus. Bare å løfte av toppen hvis du ønsker å drive med ekstremsport..

  10. MT says:

    Jippi! Nå kan meir enn to stk eda mad sjå audi!

  11. Dré2k says:

    Eg likte og bordet bedre før. Av den enkle grunn at eg likte utfordringen det va å setta glasset på bordet uten at det “kveltra” !!!!
    :D

  12. Espen says:

    Platen er jo avtagbar da, så de som ikke greier den enkle tilværelsen kan sikkert sende inn en søknad om dispensasjon fra bruken av den.

Kommenter

Relatert