Juleverksted

Espen 2007 12 24

Julen er ofte forbundet med de koselige ting, men etter mange år med jul ser tendensene skremmende like det som skjer på St. Butikkenes dag. Heldigvis går det fremdeles ann å ta seg fri fra stress og mas og heller ty til gammeldagse og tungvindte syssler som hyllesnekring.

KLEM-hyllen

Jeg vet enda ikke med sikkerhet om Marija mente det, men nå har hun uansett pakket ut en hylle som hun kan ha på veggen. Jeg kunne jo gått på Søstrene Grene og kjøpt en hvitmalt hylle ferdig til å settes sammen, men hvor kjekt er vel det?

En sykkeltur til Trelasten krever riktignok litt mer energi, men energien hadde jeg nok brukt på andre ting uansett. 2,5 meter med plank på styret er jo også litt utfordrende å sykle med.

For å lage en hylle som dette, trenger du materiale av valgfritt slag (glatt kan være en fordel), litt sandpapir, treplugger og lim. Verktøy som sag og sandpapir kommer jo utenom da. Først sager du til en passelig hyllelengde, så sager du ut to støtter som skal plugges fast under den ferdige hyllen. Her kan du la fantasien utfolde seg fritt. En personlig hylle er mye kjekkere enn en masseprodusert IKEA-ting. Etter å ha pusset alle skarpe kanter og ujevnheter, samt fjernet merker etter sykkelstyrer eller blyantstreker med sandpapir lager du hull til trepluggene, og setter herligheten sammen med en ørliten dråpe lim. Det er jo ikke noe poeng i at limen skal tyte ut over alt.

Mønsteret på KLEM-hyllen

Vil du være ekstra kreativ, kan et brennsett og noen mønster være en fin ting å dekorere kanter og overflater med. Her har jeg svidd inn en “bord” langs underkanten av hyllen, siden den skal henge litt oppe på veggen. Der er den passe skjult slik at den ikke skriker mot deg, og den kommer til sin rett ved at publikumet ikke helt klarer å sette fingeren på hvorfor de legger merke til hyllen uten å tenke seg litt om. Karoline, som forøvrig har laget en egen hylle samtidig med meg, var godt behjelpelig med å velge ut tre mønster som passet sammen til en bord.

Så får vi bare håpe at kreasjonen faller i smak, og ønske alle en riktig god hjul.

Kommenter

Relatert