Kunsten å tegne

Espen 2007 07 28

De aller fleste har vokst opp med papir og blyant. Det er nesten litt skummelt å se hvordan små barn ser på verden — hvordan de framstiller den ved hjelp av pennen. Det setter alt i ett perspektiv, og forklarer tankegangen hos ett barn.

Desverre går det med de fleste av oss som med meg: man legger tegningen på hylla. Plutselig er det ikke “kult” lenger, og det blir satt til sides for bedre ting. Spørsmålet da er om det er så mye bedre?

Jeg har, som veldig mange andre, i mange år hardnakket påstått at jeg ikke kan tegne. Det er fysisk umulig. På en måte er det jo sant også, jeg kan ikke tegne — men det er fordi jeg ikke tegner. Hadde jeg satt meg i en stol og sagt at jeg ikke kunne gå, så hadde jeg ikke kunnet gå når jeg reiste meg opp etter 3 år.

Tegnebord

Nå har jeg sagt en stund at det er som med tegning som med å gå: jeg kan det, jeg må bare øve. Jeg er kommet over den fasen hvor jeg fornekter mine tegnekunnskaper. Ikke dermed sagt at jeg kan tegne det jeg vil, men det bedrer seg hele tiden. Og husk, første tegn på aksept er fornektelse. Jeg tror kanskje at jeg bruker den setningen litt for mye … Men, men, en god ting kan ikke sies for mange ganger, selv om det finnes unntak som bekrefter regelen. Regler er forøvrig til for å brytes, men det er en annen sak.

Ein kommentar til “Kunsten å tegne”

  1. Asbjørn says:

    agurknytt…

Kommenter

Relatert