Lappeteppe

Karoline 2007 07 31

Så var det nå en gang sånn at jeg har tatt på meg jobben å strikke lappeteppe. Jeg undervurderte nok arbeidet litt da jeg tok det på meg. For noen måneder siden var det såvidt påbegynt, men pga ikke alt for mye tid til overs gikk det treigt for seg. Så lappeteppe skulle bli sommerens prosjekt. Noe det og er, bare litt mer tidkrevende enn forventet.

Flere og flere lapper har tatt form. Kvadratiske lapper, 28 masker for de som måtte lure. Det ikke altfor fine “sommerværet” har gitt meg god tid til strikking, men for en tidkrevende prosess. Føler jeg har strikket hele sommeren jo! Alle de nåværende lappene, ensfarga stripete, i alle mulige farger har hver sin historie. Noen ganske så unike. Eksempelhvis den hvite lappen. Den er noe ujevn i form, og ikke alle maskene er like beine. Grunnen er at den ble strikket da vi krysset slettå i ganske mye vind, digre bølger og vannsprut. Og da skal jeg love at det er vanskelig å strikke. Garnnøste var nære på å falle i sjøen da båten krenget kraftig i en råse. Slettå er for øvrig en åpen strekning ca mellom haugesund og stord. Så den skakke, hvite lappen, full av saltvann, har en historie for seg selv.

Selv om mange lapper er unnagjort, er det fortsatt mange igjen. Ved å legge goviljen til kan det sies å være halvferdig, i og med at det skal ha en viss størrelse. Ikke nok med at lappene skal strikkes, men trådene skal og festes, og lappene skal sys sammen. Jeg tør ikke si for høyt at det var sommerens mål å få det ferdig, men jeg har lovet personen bak hengekøyene et ferdig lappeteppe før kulden setter inn.

Kommenter

Relatert