Miniatyrbilder fra .raw-filer

Joakim 2008 12 28

«Hvordan får jeg miatyrbilder på .raw-filene Windows utforsker?»

Et stadig tilbakevendende spørsmål.

Photoshop, Lightroom, Capture NX eller tilsvarende gir deg miniatyrbilder. Baksiden er at de tar stor plass og bruker mye resurser om poenget ditt kun var å navigrere rundt i raw-filene dine før du redigerer dem.

Da kan kanskje Instant JPEG From RAW være løsningen. Dette programmet produserer små miniatyrbilder under Windows og Mac. IJFR er gratis, men du må registrere deg for å få lisenskoden tilsendt via e-post.

4 kommentarar til “Miniatyrbilder fra .raw-filer”

 1. sGrindheim says:

  Det finnes da enklere måter enn det der, i dag tror jeg nesten alle dsrl leveres med en driver/codec som gjør at du kan se miniatyrbilder av raw filene dine. Jeg fikk i hvertfall det med mitt kamera D90 der lå det med en cd og fra den fikk jeg instalert en Nikon raw codec på 4mb.

 2. Joakim says:

  Ja, det kan nok stemme. Men om du har et hav av raw-filer med ulikt opphav kan nok dette programmet komme til sin rett.

 3. Ståle says:

  Hjertelig takk for tips. Skal sjekke det ut.
  En annen mulighet, som jeg bruker en del, er Googles Picasa. Det lager miniatyrnilder av alt mulig rart, inkl. bilder (uansett format ser det ut til), filmer og pdf-filer. Dermed får jeg en grei oversikt over alle filene jeg ønsker å ha oversikt over. Raskt er det også, og sorterer alle filer på forskjellige vis.
  Det er ihvertfall enda en mulighet. Kanskje disse to programmene utfyller hverandre.

  Ellers: fortsatt god jul og godt nytt år når den tid kommer!

 4. Joakim says:

  Selv takk, Ståle. Jeg har ved flere anledninger lastet ned Google Picasa, men har til nå ikke tatt det i bruk. Er det slik at Google Picasa kun lager en oversikt over filene, eller blir de flyttet rundt og lagret på nytt?

  Takk i like måte!

Kommenter

Relatert