Panterbussen

Espen 2007 05 04

Sett at man har enn gitt situasjon: To kasser med tomme flasker og kanskje noen poser med flere flasker. Flaskene står i veien for allmenn ferdsel i et klasserom i et rødt hus med stor kjellerdør. Hvor kom forresten kjellerdøra inn i bildet? Det må da Åsynjene vite. Nok om det. Flaskene står til spott og spe i veien for de som måtte finne på å skulle ha lyst til å krysse deres vei. Det er ikke bare bare å skride over et hav av flasker. Nok om det. Sett at dette er tilfelle. Hva trenger man så? Jo, man trenger noen som kan flytte hele herligheten. Sett at man da har disse personene, som frivillig er villige til å flytte galskapen. Eller var det herlighet vi snakket om? Det samme kan det være.

Etter en lang, hard og tung trening en torsdagskveld — faktisk så hadde vi alle og enhver og et par til en liten “lost”-følelse, blandet med klisterhjerne, idol og hva nå enn annet det går av slike ting på fjernsynet. Egentlig så ville jeg sagt 71 grader nord, men det var kjekkere å bruke masse plass på alle de andre alternativene. Jeg ser ikke på annet enn 71 grader uansett. Av og til. Da var det, ja, sett at alt dette da stemmer, at to barmhjertige sjeler meldte sin interesse for flaskene. Rett før bussen hadde tenkt å kjøre.

Oppover hovedveien på Sølyst satte to sterke, statute karer av gårde. På toppen ble de møtt av en stående gjeng som stod der. Vi lo litt, både for oss selv og for alle andre når alle var på vei inn i den grønne bussen som kom kjørende etter en liten stund. Sjåføren var nok litt skeptisk, for han snudde seg veldig, sukket og lot det stå til.

Neste stopp på reisen ble Prixen i Klubbgata. Der med Dropsen. To sterke, staute karer måtte bytte på å bære kassene. Var de nå egentlig så staute som de vil ha det til?

Panteautomaten melde snart pass. Den måtte tydeligvis tømmes. Etterpå fikk vi beskjed om at det var greit å ta “snarveien”. Lappen, av den typen du finner i lommen på den buksa du egentlig ikke visste hadde lommer og som er vasket 20 ganger siden forrige undergrunnsekspedisjon i de dype grotter avslører etter hvert hva den er i stand til. En nennsom penn fører sin strek glatt over overflaten — og avsluttes med en kommentar om at “lappen er gyldig i kassen …”

Det er kø i kassen. Og det blir ikke bedre av at de tidligere staute karer mister deler av besinnelsen og overfaller kassaopperatøren om og om igjen. Hele to turer må de ha før de er fornød og kan dele 144 kroner mellom seg. Tenk slikt. Det var allikevel morsommere den gangen jeg fant 10 ballonger i Breiavatnet og tok meg noen turer med forskjellige busser. Ingen kommenterte det før siste forsøk — 1A til Sølyst.

Panteautomater biter. Ikke.

Ein kommentar til “Panterbussen”

  1. Karoline says:

    Nei det synet glemmer vi aldri. Noe lignende en klovn som kommer dettende inn døren på sølyst med en klase ballonger. Midt imellom ballongene titter et lurt smil frem. Som tilfeldigvis hadde funnet ballonger. Hehe:p Den slår panteautomatepisoden!

Kommenter

Relatert