Skarpere bilder — en oppdatering

Joakim 2008 10 27

For en tid tilbake skrev jeg et innlegg med noen enkle grep som kan bidra til knivskarpe bilder. Da jeg skrev dette innlegget glemte jeg rett og slett å nevne noe så selvfølgelig som ISO. Takket være Erik Drabløs’ kommentar kommer det her en oppdatering som omhandler nettopp ISO.


5. Bruk en lav ISO-verdi

Ikke fall for fristelsen til å øke ISO-verdien, selv i dårlig lys. Så lenge du ikke fotograferer håndholt, vell og merke. Lav ISO-verdi er synonymt med lite støy og skarpere bilder. Høye verdier genererer mer støy.


Komplett liste finner du her.

5 kommentarar til “Skarpere bilder — en oppdatering”

 1. Tidligere var dette en absolutt sannhet for meg. Nå har jeg imidlertid en Nikon D3, og du verden som den takler høye ISO-verdier!!

 2. Joakim says:

  Jeg vil påstå at du stiller i en høyere divisjon. Om tid og stunder satser jeg på at det blir realiteten, også for meg.

 3. hatleskog says:

  Jeg vil ikke påstå at høy iso er noe jeg bruker så alt for mye, men nå har høsten kommet å lyset forsvinner fortere då må jeg si at nikon D90 klarer seg ganske så bra på høy iso, dette er jo altids ett kamera som ikke går helt opp til den høyere divisjon, men klarer seg. Noe av det nikon endret på etter D80 var nettopp dette med høy ISO. Men for deg er vel ikke D90 det neste steget du går vel litt høyere tenker jeg meg..

 4. Joakim says:

  Er nå litt igjen før D90 tar D3 igjen på håntering av ISO, men tviler ikke på at den er blitt forbedret siden D80.

  Sikter nok litt høyere enn D90, men det blir ikke noe oppdatering med det første. Ellers fornøyd med D90, Christian?

 5. hatleskog says:

  Jepp…. meget!

Kommenter

Relatert