Spotify screen

Spotify under Ubuntu

Joakim 2009 02 15

Det er få applikasjoner jeg savner under GNU/Linux, men Spotify er definitivt en av dem. Alternativet blir å kjøre Spotify gjennom en Windowsemulator som for eksempel Wine. Dette vil fungere i Ubuntu og de fleste andre grafikkbaserte distroer.

Wine

Installer Wine
$ sudo apt-get install wine

Start Wine configuration
$ winecfg

Under Audio må du velge driveren som fungerer sammen med ditt system, eventuelt den driveren som gir høyest lydkvalitet. ALSA fungerer under de fleste situasjoner, men OSS gir en bedre lydkvalitet (Ubuntu 8.10 på EEE 901).

Under DirectSound i samme fane bør du velge følgende:

 1. Hardware Acceleration: Emulation
 2. Default Sample Rate: 44100
 3. Default Bits Per Sample: 16
 4. Driver Emulation: Av

Har du Wine installert fra før bør du påse å oppdatere til siste versjon. Versjon 1.0.0 og oppover bør fungere.
$ wine --version

Spotify

Når Wine er på plass kan du laste ned og installere Spotify på samme måte som under Windows. Men hvorfor gjøre det vanskelig når du kan kjøre det hele gjennom terminalen:
$ wine "Spotify Installer.exe"

Om alt gikk etter planen vil du nå finne Spotify under Applications -> Wine -> Programs.
$ wine "C:\Program Files\Spotify\spotify.exe"

Hvilke applikasjoner savner du under Linux?

21 kommentarar til “Spotify under Ubuntu”

 1. Jeg hadde håpet at de hadde laget en native klient for Linux, men neida. Ja Spottify er et av de programmene jeg savner mest.

  Hvordan kjører Spottify i Wine? Erfaring?

 2. obskur says:

  Strålende! Dette har jeg savnet - takk skal du ha! :D

 3. Joakim says:

  Joachim Hansen:
  Ja, jeg har kjørt Spotify under Wine i litt over én uke nå. Spotify kjører stabilt og greit. Den innebygde last.fm modulen fungerte ikke i første omgang, men skal se på det når jeg får tid. Erfaringsmessig gir OSS bedre lydkvalitet enn ALSA selv om jeg registrerer at Spotify selv anbefaler sistnevnte.

  Obskur:
  Bare hyggelig, gleden er på min side :)

 4. Espen says:

  Verken wine eller spotify er spesielt relatert til KDE. Vidare så har me ein distribusjon som heitar kubuntu som kjem med KDE. Det er altså ikkje nokon grunn til å nevne KDE i artikkelen i det heile. Er det nokon grunn til at du nevnar KDE allikevel?

 5. Joakim says:

  Var kanskje litt kjapp i avtrekkeren der, men det var med tanke på kubuntu o.l.

  Jeg har da fjernet KDE til fordel for et bredere begrep.

 6. Morten says:

  Fantastisk! Dette har jeg lett etter, takk ;)

 7. haakon says:

  Flott. Fikk til dette på linpus, bortsett fra at jeg får beskjeden: There is a problem with your sound card. Spotify can’t play music.

  Forslag til hva jeg kan gjøre?

 8. haakon says:

  Fikk det til ved å endre Hardware Acceleration til full istedenfor emulation.

 9. Joakim says:

  Bra du fikk det til, og takk for at du tok deg tid til å dele løsningen med oss ;)

 10. Martin says:

  Jeg har og samme problemet hvor meldingen “There is a problem with your sound card. Spotify can’t play music”. Endret Wine-lydinstillingen fra emulation til full, men det funker fortsatt ikke for en eller annen grunn. Jeg greier fint å spille av lyd i andre programmer. Jeg regner med at du mente at jeg skulle endre fra Emulation til Full i instillingene til WINE, ikke sant?

 11. Martin says:

  Dumme meg, alt som skulle til var en restart. :)

 12. Thomas says:

  Vet noen hvordan det funker med spill( World of warcraft f.eks) ?

 13. Joakim says:

  Ja, World of Warcraft 3.2.x fungerer under Wine. Du finner stort sett alle programmene som fungerer listet opp under AppDB, The Wine Application Database.

 14. Carina says:

  Nettopp installert Ubuntu, har ingen anelse hvordan dette funker, men har fått litt hjelp av brodern å forstår litt av dette terminal tingen, grunnen for at jeg er på Ubuntu nå er fordi Windows 7 failer atm, men kan velge om jeg vil kjøre ubuntu eller 7 nå.

  Har Wine, men jeg skjønner ikke hva i all verden jeg skal skrive der? Er det ikke noe apt-get?

 15. Joakim says:

  Hei Carina. Vet ikke helt om jeg skjønner spørsmålet ditt. Generelt sett, om du har installert Ubuntu ved siden av Windows 7, kan du velge hvilken du skal kjøre under oppstart. Du kan ikke kjøre Windows 7 gjennom Wine.

  Er du i tvil om hvordan du skal installere applikasjoner i Wine vil jeg anbefale deg å lese dokumentasjonen på http://www.winehq.org/.

 16. Kudos. Funka fint etter en restart, før restart hadde jeg ikke lyd og fikk noen feilmeldinger når i Wine configure.

 17. Etter litt prøving og feiling (musikken spilte av i et par sekunder på noen av instillingene under ALSA) fant jeg heldigvis denne tråden, og kan bekrefte at OSS er det eneste som fungerer hos meg, med min eee 1000HE.

 18. Pat says:

  ALSA funket dårlig for meg på min Acer Aspire 57202 også, men OSS driveren og Full hardware acceleration fikset problemet mitt. Mitt problem var at sangen skurret litt første par sekunder, og når det skulle skifte til neste spor så frøs musikken helt.

 19. Kjartan says:

  OBS OBS: Det finns faktisk en (riktig nok “ikke offisielt supportert”) versjon av Spotify til Linux nå:

  Gå inn på Spotify sine sider og finn stedet hvor Spotify for Windows og Mac kan lastes ned. Under finner du to linker til Linux: En for å kjøre Spotify under Wine, og en for å instalere en Native Linux Preview-versjon. Jeg kjører p.t. denne på Kubuntu, noe som fungerer ypperlig med ett unntak; Volum-knappen har ingen effekt. Det betyr imidlertid ikke så mye så lenge man kan styre lyden på vanlig vis med en fysisk volum-knapp på PCen…

  *NB: Desverre for noen av dere ;) fungerer dette kun dersom du har betalt for (reklamefri) Spotify.

 20. Runar says:

  Slet med at spotify sa det var problemer med lydkortet.
  Men det som løste det for meg var ALSA driver og full maskinvareakselerasjon, pluss en omstart.

Kommenter

Relatert