FAQ - bagateller.com/travel

Joakim 2008 12 25

Her har jeg samlet noen spørsmål som har dukket opp i forbindelse med det digitale ruteheftet på bagateller.com/travel.

Hvorfor digitalisere ruteheftene?

Hovedsaklig fordi jeg er lei av å laste ned store .pdf-dokumenter hver gang jeg har behov for å sjekke en ruteopplysning. Da jeg bruker et utall maskiner er det også uaktuelt å lagre dem.

Hvem er ansvarlig for feil i rutene?

De som utgir ruteopplysningene er ansvarlige for feil og mangler i rutene. I det digitale ruteheftet finner du hovedsaklig ruteopplysninger fra Kolumbus (Rogaland Kollektivtrafikk) og Tide. De har begge godt av å høre fra deg om du er misfornøyd med noe.

Finner du feil og mangler som er relatert til bagateller.com/travel kan du sende en e-post til travel@bagateller.com.

Hvordan kan jeg søke i ruteopplysningene?

Bruk søkefunkjonen i nettleseren din. I opera starter du med . (punktum) etterfølgt av det du søker etter. I Mozilla Firefox starter du ved å skrive inn det du søker etter.

Hvor ofte oppdateres ruteopplysningene?

Ruteopplysningene oppdateres når det foreligger nye opplysninger hos leverandøren. Du kan abonnere på disse oplysningene via denne RSS-strømmen.

Hvorfor bruker du for eksempel ikke ruteplanleggeren til Kolumbus?

Enkelt og greit, den fungerer ikke i alle nettlesere. Spesielt gjelder dette nettlesere for håndholdte maskiner, til eksempel Opera mini. Reiseplanleggeren gir dessuten kun opplysninger som ruter Kolumbus er ansvarlig for.

Ein kommentar til “FAQ - bagateller.com/travel”

  1. […] som har dukket opp i forbindelse med det digitale ruteheftet på bagateller.com/travel under bagateller.com/travel/faq. Hvorfor digitalisere […]

Kommenter

Relatert